Serotia

Naam: Serotia Vors390159_346184142061580_1300928465_n
Religie: Paganisme/Wicca
Hobbies: Lezen, muziek, fotografie, computers
Levensfilosofie: Dieren- en natuurmens

 

 

Mijn heksennaam ‘Serotia’ is in eerste instantie ontstaan vanuit een anonimiteit op forums. De naam afkomstig van een boom; ‘Prunus Serotia’ die in het verleden in mijn achtertuin in Mierlo stond. ‘Serotia Vors’ gebruik ik momenteel voor al mijn activiteiten op het gebied van paganisme/Wicca, en spiritualiteit zowel i.r.l. als op het internet. Vors is limburgs voor Broekhuizenvorst, waar we nu wonen.

Van jongs af aan ben ik geïnteresseerd in de spirituele en paranormale wereld. Ik heb allerlei esoterische boeken gelezen op dit gebied, van uittredingen tot helderziendheid, ook lezingen en readings bijgewoond. Mijn eigen paranormale gaven ontwikkeld en leren begrijpen; helderziend, helderwetend, heldervoelend.

In de jaren ’90,  liep ik tegen het begrip ‘Moderne Hekserij & Wicca’ aan, in deze natuurreligie herkende ik veel terug van mijn levenswijze en het respect naar de natuur toe, voor alles wat groeit en bloeit, en het omgaan met energieën.
Ik ben mezelf gaan verdiepen in allerlei stromingen binnen het paganisme. Via het Sjamanisme kwam ik in contact met Benjamin2bears, en heb jarenlang deel uit gemaakt van zijn groep die samenkwam om de jaarfeesten te vieren. De liefde om meer te doen met de cyclus van het jaar en daar uiting aan te geven in rituelen, werd geboren.

Aanvullend en ook om te leren met energie om te gaan, ben ik in 2002 Reiki-master geworden, en professioneel masseur/stoelmasseur, en liggen de nadruk van mijn behandelingen op het in balans brengen van mensen, door blokkades op te heffen, en met lichaams energie aan de slag te gaan.
In 2006 heb ik, na 4 jaar studie, mijn herboriste opleiding afgerond, ik ben afgestudeerd, ofwel; een kruidenhex met diploma. Daarbij kwam nog een opleiding; medische basiskennis. Kruiden en werk kan ik prima combineren, maar door de regeltjes van de overheid, wordt het herboristen niet makkelijk gemaakt om middeltjes e.d. te maken voor derden. Ik beperk me dus tot het geven van advies, en vertel mensen hoe iets te maken en waar hun spullen te kopen. Reiki zet ik momenteel steeds meer in voor een grote liefde … dieren, in dit geval gericht op katten met (gedrags-) problemen, en helpt ik mens en dier op deze manier.

Het pad der ‘Hekserij & Wicca”, heb ik gedurende jaren op diversen manieren bewandeld. Workshop weekenden gevolgd van mensen met bekende namen/auteurs binnen deze wereld; o.a. Janet Farrar & Gavin Bone, Phillys Curott, Marian Green, Vivianne & Chris Crowley. Ik ben zelf ook heel actief geweest in de media, het geven van lezingen, en deelnemen aan televisie opnames voor o.a. Omroep Brabant, en de Tros.
Mijn pad was deels solitair, deels in groeps- en coven verband. Mijn achtergrond en kennis is gevormd door het Sjamanisme, Gardnerian begeleiding, Alexandrian opleiding binnen de traditie, maar ook rituele magie van de Hermetic Order of Temple of Starlight heeft zijn invloeden achter gelaten in mijn manier van werken en denken.

Van 2000 t/m 2016 organiseerde ik het Heksencafé Mierlo, en was ik HPS van mijn ‘Coven Gaia’ die helaas door onze verhuizing ter ziele is. In 2013 gestopt als editor van de Pagan Federation Nederland nieuwsbrief, en als medewerker aan de Wiccan Rede tijdschrift en on-line, wat ik heel veel jaren met plezier gedaan heb.

2017 Is voor mij een nieuwe start, een nieuwe woonplek, nieuwe mensen, nieuwe activiteiten. Voor de coven is een leergroep in de plaats gekomen, en de activiteiten worden weer ingevuld.